SM Apple CarPlay / Android Auto

Mancserati

Junior Member
Messages
94
I’ve got a kit that I’ve not got round to fitting. If anyone who’s waiting for one wants it let me know.
 

Bigligisking

New Member
Messages
7
Do you know if the new kit has the updated screen Bebs mentioned? If so, I’d be interested in ordering one too if I’m not too late? Cheers
 

A.wj

New Member
Messages
4
I'm on the list but definitely interested in the above improvements . I would order that version if its available. Thanks.
 

Singhaa88

Junior Member
Messages
82
Yeah got to admit if there is a better screen then i would prefer that all day long... along with the new unit, subject to pricing but as long as there isn't a massive difference then im on board...
 

Wagons-Lits

Member
Messages
209
I have the upgraded Prestige screen too, can vouch for the quality and it's a worthwhile upgrade. I paid the same as Bebs
 

conaero

Forum Owner
Messages
30,484
Will do waiting on the new box to arrive from China for testing and I’ve found the upgraded screens Paul was using.
 

Blox

Member
Messages
966
The touch screen on mine seems to have blank spots where the icons don’t recognise when I push them. Will the new screens fix this Matt ?
 

conaero

Forum Owner
Messages
30,484
Yes. I will get a batch and sell them separately

I’ve had zero issues with mine as has Zep
 

Bebs

Member
Messages
403
Quick question for SM CarPlay users. When using Waze the loudness/volume of the spoken directions always seem to be far lower than the radio/music playing at the time..
Anyone know if there’s a fix for this or is it just waze specific?
Cheers
 

CatmanV2

Member
Messages
32,682
On CoPilot the volume of instructions is different than other volumes and you can turn it up or down when an announcement is playing. Might be the same with Waze?

C
 

Zep

Moderator
Messages
3,847
Quick question for SM CarPlay users. When using Waze the loudness/volume of the spoken directions always seem to be far lower than the radio/music playing at the time..
Anyone know if there’s a fix for this or is it just waze specific?
Cheers
I’ve not had an issue with that. Perhaps it is one of the settings in Waze. Try Voice & Sound.

65188
 

Jinster

New Member
Messages
11
Can I double check that this, even the new box, is still just for the facelift QPV? I have a 2007 ZF QPV with the older NIT system.
 

Sam McGoo

Member
Messages
342
So I'm gonna attempt to start to install this tomorrow, I have one of the first batch kits.
I had a spare couple of hours today so managed to run the camera cable from the boot to the front of the car and mounted the camera between the boot release and reg light.

Its been a while since the first ones were installed and I know things have moved on to a new kit etc...

1. Any handy fitting tips from those that have done it, or @conaero ;) regularly do it? Still as per original instructions or are there any lessons learned that I can take advantage of?

2. Looks like a USB extension cable is recommended so future dongles can be replaced or changed, so I'll order one on amazon now. Anything else recommended?

3. Is the dongle required to run android auto? or can you plug charging cable straight in the android box?

4. I notice the Dongle output is only 0.5A, is that enough to keep a phone charged when running android auto, maps and streaming etc

5. Any benefit of having a memory card fitted in the android box?

Any pointers appreciated. Cheers.
 
Last edited:

Sam McGoo

Member
Messages
342
Here is a picture of the unused parts for my install. The video cable on top is the one that came stock with the car. It is not needed as you utilize the new video cable to plug into the screen.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Nice work, Zep did say he thought the other video cable was not needed.
I knew it! :p
Well I found out today, that on my kit (first batch) You definitely DO need the OEM video cable between the NIT and the new CANBUS box joined to the new video cable with the back to back pin adaptor as per supplied wiring diagram. I tried without it, and when on Maserati system all I got was a white screen. Fitted it back in and all works ok.