Gransport Christmas tree

Hexadex

Junior Member
Messages
715
Hi all, just having a spirited blast when the MPS and ABS light have come on and won’t go out from switching off and on. Any ideas guys?
 

CatmanV2

Member
Messages
28,858
Hi all, just having a spirited blast when the MPS and ABS light have come on and won’t go out from switching off and on. Any ideas guys?
If it's just those, possibly an acceleration sensor or possibly ABS sensor

Otherwise, battery?

C
 

77GR

Junior Member
Messages
36
Almost certainly one or more of the ABS Sensors or phonic rings, both MSP and ABS use the same sensors.
 

conaero

Forum Owner
Messages
29,041
There is a diode that blows in the loom up to the Bridge Can unit that gives 3 lights that is worth considering. Its 50p but a pig to find.

Think I had 3 diagonal when mine blew.
 

conaero

Forum Owner
Messages
29,041
ITS ALIVE!!!!!!

Well, up and down the M27 today twice, Mikes twice, auto eletrician once, Maplins once.

Final bill £300

Cause, 50p diode had blown in the wiring loom.

Thanks to Mike for helping me out early doors and a special big thank you to Marios and Meridien Modena, all pulled out the stops to get me sorted for Le Mans.

Marios, the fountain of knowledge that he it gave me invaluable advice as ever, thanks mate.

So, I am now at work till midnight, have not done any euors, shopping, washing or packing so its going to be a mad dash for the line.

See you all in Dover.
Here is the part that goes:

1n4004g

55753

It blows after a power surge, so if you have dash warning lights that won't go out after fuse blowing on the can/brake light circuited its worth changing.

Its a diode and you can get it over the counter at Maplins or RS. Its a bit of a lottery as to its location but mine was in the wiring harness that leads to the bridge can. It can also be behind the centre consul or under the glovebox.
 

Hexadex

Junior Member
Messages
715
Thanks Matt I’ll look for that, I’ve tried resetting the battery but no joy
 

Gp79

Member
Messages
929
Get it plugged in at the dealer or specialist, they can give you the fault code, otherwise its just guessing game.

Mine was the front left wheel sensor so needed a complete new hub, dealer diagnosed (specialist diagnostics wouldn't communicate with the car) then I fitted the part and after driving at 5mph the lamps cleared. Expensive still as the wheel bearing / hub is £400+